Water

Temperatuur
De temperatuur is heel belangrijk want dit beïnvloedt de smaak van je thee of infusie. Te warm water zorgt ervoor dat je thee snel bitter zal smaken. En een te lage temperatuur kan niet alle aromas uit de thee halen.

Elke thee heeft z’n eigen temperatuur

buddhist, ritual, water
pan, water, kitchen

kwaliteit
Gebruik dus steeds water met een droogrest van maximum 50 mg/l. Dit staat duidelijk vermeld op het etiket van de fles.
is dat er wel veel droogrest in ons water zit. Je moet het zo voor je zien; ons water komt van ver en legt een behoorlijke afstand af voor het de kraan uit komt. De reis gaat door buizen en pijpen en deze laten restjes achter in het water. Dit is niet erg, want gelukkig hebben we daar totaal geen last van. Maar door het koken van het water zetten de vuiltjes zich af in het water en vervuilen het water. Deze restjes vertroebelen niet alleen de kleur van de thee, maar ook de smaak en geur. Wij raden dan ook aan om je thee te zetten met water met een lage droogrestwaarde (lager dan 50 mg per liter), dit is te vinden achter op de fles en wij raden Spa Blauw aan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *