Chai latte

cup, tea, milk
Bij de geur van chai kruiden, denk je meteen aan een hele hoop warme dekentjes, wollen sokken en een avondje voor de tv. Dit drankje geeft je een opwarmend en opgeladen gevoel. Maak jezelf een kopje, of een hele kan, en je vergeet meteen hoe koud het buiten wel is.
 
Gebruik bij het maken van deze chai eens melk in de plaats van water en je kan sippen van een heuse chai latte. Dit drankje is momenteel niet weg te slaan uit koffiebars en de hippere café’s. Het is dé perfecte vervanger voor chocomelk. 
 
Wist je trouwens dat veel mensen hiernaar verwijzen als chai thee of chai tea latte? Als je weet dat chai in vele talen zoals het Afghaans, Iraans en Indisch het woord is voor thee dan klinkt een ‘thee thee’ best wel raar, niet?
Benodigdheden | voor 250ml
  • ongeveer 3 gram Spiced chai
  • 250ml melk (soyamelk, amandelmelk, koemelk,…)
  • kom of steelpan
  • zeefje
  • eventueel een blender of melkopschuimer
Stappenplan
Stap 1
Zet de kom of steelpan op een laag vuurtje en vul met melk.
Stap 2
Voeg de Spiced chai kruiden meteen toe aan de melk. Laat de melk met kruiden voor een 10-tal minuten opwarmen op een medium vuur en haal de pan voor het kookpunt van het vuur. Je kan de kruiden nog wat verder laten infuseren. Hoe langer ze infuseren, hoe
Stap 3
zoeter de chai.
Stap 4
Plaats het zeefje in je mok en giet de melk erdoor. Afwerken kan naar smaak met wat opgeschuimde melk of (kokos)slagroom en een beetje gemalen kaneel.
 
Stap 5
Geniet!
Als je de chai latte liever schuimend drinkt dan kan je deze ook enkele seconden in de blender mixen of een melkopschuimer gebruiken.

 

art, glass, tea

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *