10 redenen om een infusie met gember te drinken.

Gember is tegenwoordig niet meer weg te slaan uit de keuken. Dit heerlijke kruid kan je in allerlei bereidingen terugvinden en geeft je gerecht net dat extra zetje dat het nodig heeft . Dit kruid bevat echter ook een helende werking door de stofjes gingerol, shogaol en zingiberene en kan je helpen om een aantal kwaaltjes te verlichten.

ginger, ingber, immerwurzel
1. Eerste hulp bij griep en verkoudheid
Gember heeft een antibacteriële werking en kan ingezet worden om de symptomen van griep en verkoudheid te verlichten. Het zorgt ervoor dat je longen opwarmen en dat de slijmen dunner worden. Gember versterkt het immuunsysteem en heeft een verwarmend effect dus je gaat de griep of verkoudheid gewoon uitzweten.
 
2. Misselijkheid en braken verminderen
Het stofje gingerol dat in gember zit verzacht een misselijk gevoel. Gember kan dus gebruikt worden bij verschillende soorten misselijkheid, van zwangerschapsmisselijkheid, misselijkheid bij chemo tot reisziekte.
 
3. Zet de spijsvertering aan het werk
Heb je een opgeblazen gevoel na het eten of zit je met krampen (o.a. bij menstruatie)? Een stukje gember of een kopje gemberinfusie kan hier voor verlichting zorgen. Gember heeft een versterkend en kalmerend effect op de maag en darmen. Daarom zit er ook gember verwerkt in onze After dinner en Tummy soother. Drink een kopje voor het eten om de spijsvertering al in gang te zetten en ervoor te zorgen dat voedingsstoffen beter opgenomen worden.
 
4. Versnelt het metabolisme Gember bevordert de
galafscheiding en verwarmt het lichaam. Dit zorgt voor een snellere stofwisseling en hierdoor zal je ook meer calorieën verbranden. 
ginger, ginger tea, hot drink
5. Stimuleert de doorbloeding en werkt bloeddrukverlagend
Door de verwarmende eigenschap van gember zal deze de doorbloeding stimuleren. Dit zorgt ervoor dat je een warmer en vitaler gevoel krijgt. Mensen met een bleke tong hebben koude in hun lichaam en dan is het aangewezen om gemberinfusie te drinken. Gember is ook een natuurlijke bloedverdunner en een bloeddrukverlagend middel. Gebruik dit echter nooit in combinatie met medicatie voor hoge bloeddruk en raadpleeg hierbij steeds een arts.
 
6. Helpt jouw lichaam ontgiften
In ons lichaam stapelen zich verschillende afvalstoffen op die de werking van ons lichaam negatief kunnen beïnvloeden. Gember stimuleert de organen om die afvalstoffen af te voeren.
 
7. Zet een rem op ontstekingen
Gember bevat veel fytonutriënten, deze zorgen voor de ontstekingsremmende werking. Zowel bij acute als chronische ontstekingen kan gember gebruikt worden om deze te verzachten. 
 
8. Wakkert de concentratie en het denkvermogen aan
Het is bewezen dat gember de hersenfuncties verbeterd. Het zorgt voor een betere concentratie en stimuleert het denkvermogen. 
 
9. Verlagen van een te hoge cholesterol
Het gebruik van gember kan het cholesterolgehalte verlagen. Dit komt omdat gember ervoor zorgt dat er minder cholesterol wordt opgenomen in het bloed en de lever.
 
10. Uitwendig gebruik
Dompel een doek in een heel sterke gemberinfusie en je kan deze uitwendig gebruiken als kompres. Gebruik dit kompres op ontstekingen of om je lichaam op te warmen. Je kan ook wat gember in bad doen om extra op te warmen.
 
 
lemon, ginger, orange
Tien kwaaltjes waarbij je gember kan inzetten. Redenen genoeg dus om dit heerlijke kruid in huis te halen.
 
Gember kan je bij ons puur terugvinden of in verschillende infusies zoals Cleansing cure, Seize the day, Ball of fire en Hale & hearty.
 
Overmatig gebruik wordt afgeraden. Gember niet gebruiken bij baby's jonger dan 1 jaar. Indien je medicatie gebruikt of zwanger bent, raadpleeg dan eerst een arts.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *